Blog

One Direction

Även om 2016 ännu inte är över så har Forbes listat det 100 bäst betalda kändisar så här långt under året. Det rör sig om individer inom nöjesbranschen så som sångare och skådespelare, från idrotter som NFL, fotboll, golf och tennis, till andra artister, TV-presentatörer och liknande. Utifrån denna lista beståendes av 100 personer har jag plockat de sångare, sångerskor samt grupper som lyckats bäst under året. Denna lista kommer bestå av Taylor Swift, One Direction, Adele, Madonna, Rihanna, Garth Brooks, AC/DC, Rolling Stones, P Diddy, Bruce Springsteen, Paul McCartney och Justin Bieber. Jag har redan skrivit om Taylor Swift i det första inlägget i denna serie. I detta inlägg kommer jag fokusera på gruppen One Direction.

Andraplats i Forbes topp 100 lista

Trots att bandet just nu har ett uppehåll, ett planerat sådant, som inleddes i januari i år och beräknas sträcka sig 18 månader framåt, så har bandet ändå lyckats ta en andraplats på Forbes topp 100 lista över kändisar som tjänat mest under 2016. Inte illa med tanke på att bandet i fråga just nu inte jobbar, inte befinner sig på turné eller ståendes i studion för att spela in sitt nästa album. Men framgångarna bakom fjolårets turné, ”On the Road Again”, har gjort att bandet lyckats få in närmare $200 miljoner under 2016 vilket gör dem till det band som idag tjänat mest av alla aktiva band, detta trots att vi såg Zayn Mailik lämna gruppen i mars i fjol.

Vilka är då One Direction eller 1D

One Direction eller 1D som bandet också kallas för ibland är ett engelskt band som deltog i den engelska versionen av X Factor under 2010. Bandet består av Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson samt Zayn Malik, som vi nämnde här ovan lämnade bandet den 25 mars i fjol. Nu gick inte bandet ut som segrare ur tävlingen utan slutade på en hedrande tredjeplats. En av domarna i programmet, Simon Cowell så en oerhörd potential med gruppen och hans skivbolag, Syco Records, skrev således ett avtal med gruppen.  Året därpå släppte bandet sitt första album, Take Me Home som direkt blev en stor succé. Bandet har under sina år tillsammans vunnit en mängd priser så som sex priser från Brit Awards, fyra från MTV Video Music Awards, elva från MTV European Music Awards tillsammans med sju American Music Awards däribland priserna som ”Årets artist” både 2014 och 2015.

Till dags datum har bandet spelat in fem album, Up All Night som kom 2011, Take Me Home som släpptes 2012, Midnight Memories som kom året därpå, Four som släpptes 2014 följt av deras senaste album som kom ut 2015, ”Made in the A.M. Deras Midnight Memories album blev det mest sålda albumet världen över under 2013 och detta trots att albumet släpptes så sent som i november, 2013.

När bandet lät meddela, den 13 januari, 2016, att det tänkte ta en paus började så klart ryktesspridningen, att vi sett gruppen One Direction uppträda tillsammans för sista gången. Källor lät påpeka att det fyra kvarvarande bandmedlemmarna inte förnyat sina kontrakt efter den framgångsrika ”On the Road Again” touren. Huruvida detta är sant eller inte, återstår att se. Gruppens uppehåll skall enligt uppgifter upphöra i mitten på 2017 men om vi får se ett sjätte album, kan endast tiden utvisa.