Blog

Drake

Hur man som artist når framgång ser såklart olika ut för alla men för den kanadensiska rapparen Drake (född oktober 1986) vars riktiga namn egentligen är Aubrey Graham så var det inte alltid en självklarhet att han skulle bli artist. Hans kändisskap började nämligen inte inom musiken utan istället började han karriären som skådespelare. Drake växte upp i Toronto i Kanada med en mamma som var lärare och en pappa som var musiker. Äktenskapet mellan föräldrarna varade förstås inte för alltid utan de skilde sig när Drake endast var 5 år gammal. Pappan lämnade Kanada och flyttade där med till Memphis i Tennessee medans Drake och hans mamma stannade kvar i Toronto.

Det var när han började i high school som intresset för skådespelet kom till liv och han bestämde sig endast 15 år gammal att det var skådespelare som han ville bli. Som tur så var han vän med en i sin skola som hade en pappa som jobbade som agent och på den vägen fick han chansen att göra en audition till den nya ungdomsserie Degrassi: the next generation som skulle komma att ha premiär hösten 2001. Hans audition gick bra och han blev tilldelad rollen Jimmy Brooks, en roll som ha spelade under hela åtta säsonger. Trotts att intresset för skådespelet fortfarande fanns så började hans intresse för musik sakta med säkert bli allt viktigare och drömmarna om att bli artist fanns givetvis där.

Kärleken för musiken blev allt större

Kärleken för musiken var stor vilket bland annat innebar att han ofta kunde bli inspirerad av andra artister (så som Jay Z) och kände sig till slut redo för att börja spela in sin helt egna musik men det kunde såklart vara svårt att veta hur han skulle bära sig åt för att lyckas som artist eftersom konkurrensen såklart var hög. Att han ville börja göra musik var alla fall ett faktum och första steget i hela processen är att försöka nå ut med sin egna musik och se hur långt det räcker. 2006 kände han sig så pass redo så att han bestämde sig för släppa en helt egen mixtape vilket skulle visa sig vara en riktigt bra idé. 2009 skrev han slutligen skivkontrakt med skivbolaget young money entertainment som är grundat av ingen mindre än den talangfulla rappare Lil Wayne och 2010 släppte han sitt första studioalbum.

Karriären har inte direkt börjat gå sämre sedan starten utan snare så når han bara mer och mer framgång efter varje skiva som släpps. Han anses idag som en av de största rapartisterna och framtiden ser mycket ljus ut för den otroligt talangfulla artisten. Under 2019’s Grammygala som ägde rum i februari så blev han och hans låt ‘god’s plan’ belönad när låten utsågs som årets bästa raplåt. Det var förstås inte alls första gången som han blivit prisbelönad för sin musik. I dagsläget har han vunnit en Grammy hela 4 gånger men varit nominerad betydligt fler gånger än så. Förutom det har han vunnit många andra fina priser genom åren.