Blog

Justin Bieber

De allra flesta av oss har hört någon av hans låtar, de spelas i mataffären, på klubben, hos läkaren och även på semesterorten. Så oavsett om vi vill lyssna eller inte så kommer man inte lätt undan. Låtarna är ofta väldigt klatschiga och lättlyssnade och det är inte svårt att se varför han har blivit den ikon han faktiskt är idag. 

Popfenomenet den kanadensiske Justin Bieber har trots sin relativt unga ålder skördat och fortsätter med att ha enorma framgångar på musikfronten, men han har även krossat tusentals tonårshjärtan på vägen. Vad är egentligen sagan bakom Justins framgång? Hur startade den? Och vad är det egentligen som driver honom?

Vem är egentligen Justin Bieber

Justin som föddes i mars 1994 i London, Ontario är en popartist och en låtskrivare. Bieber var som liten mycket intresserad av schackspel, hockey och fotboll. Han pratade sällan om sitt musikintresse, men lärde sig däremot att spela flera instrument, bland annat gitarr, trumpet, piano och även trummor.

Justins många framgångar

År 2008 blev han upptäckt, endast 14 år gammal, då ett Youtube klipp där Justin sjunger hittas av Scooter Braun som sedermera skulle bli Justins manager. Redan ett år senare, 2009, sitter Justin med ett skivkontrakt och en första singel ute,” One Time”. Singeln One time blev direkt en stor succe och klättrade hela vägen upp till 12e plats på Canadian Hot 100 listan. Redan här visade Justin Bieber vart skåpet skulle stå och när hans debutalbum “my world” släpptes samma år visste alla i skivbranschen att Justin var något att räkna med. “My world” nådde topplaceringar och blev platina certifierad i USA, albumet nådde också stora framgångar i bland annat Nya Zeeland och Australien. Sedan dess har Justin sålt 140 miljoner album och har fler än 100 miljoner följare på twitter.

Justin själv har en dröm om att bli lika stor, eller även större än popkungen själv, Michael Jackson,  och många hävdar att han är på god väg att bli det.

Förutom musiken så kommer Justin Bieber bland annat i form av nyckelringar, mobilskal, dvder, filmer, biografier, kläder och under 2010 var Justin den mest googlade personen på hela internet. Hans låtar har slagit rekord efter rekord på mest antal lyssnade låtar och intresset för Justin växer fortfarande explosionsartat.

Justin på ett personligt plan

Fansen, som själva kallar sig “Beliebers”, anser att Justin Bieber visar en enorm tacksamhet och kärlek till sina fans och det gör att de ställer upp för honom i vått och torrt.

Men inte många ögon var torra när det framgick att flickidolen och playern Justin Bieber inte bara hade skövlat framgångar på musikfronten utan också genom att förlova sig med modellen Hailey Baldwin under sommaren 2018. Många hjärtan gick också i kras då paret i slutet på samma år bekräftade att de äntligen gift sig i en privat ceremoni.

Justin och Hailey ska dock även i början på 2019 förväntas ha en större religiös tillställning där de förnyar sina löften tillsammans med nära och kära.