Blog

Kylie Minogue

En av popvärldens absoluta stjärnor är australiensiska Kylie Minogue som sedan 1980-tal har leverater hits efter hits. Med enorma succéer både som soloartister men också tillsammans med andra är Kylie en av dem största inom popvärlden. Kylie var även en duktig skådespelerska som spelade i en av Australiens mest kända Tv-serier. Denna artikel kommer att handla om Kylies liv och naturligtvis hennes karriär.

Kylie, en av dem största

Kylie Minogue föddes 1968 i Melbourne, Australien och växte upp med sina tvp syskon i en medelklassfamilj. Kylie och hennes syster Dannii Minogue som förövrigt också är en etablerad artist visade tidigt ett intresse för nöjesbranschen och dem två systrarna fick roller i en australiensisk TV-såpa. TV världen märket ganska fort att Kylie var en talang och honfortsatte sin bana inom TV världen då hon 1985 fick en huvudroll i den mycket populära serien The Henderson Kids. Samtidigt som Kylie spelade in TV så började systern Danniis musikkarriär. Kylie hade själv en önskan om att satsa mer på musik än TV men lyckades inte till en början. 1986 fick Kylie en huvudroll i en av Australiens kanske mest kända TV-serie, Grannar där hon över en natt blev en av landets största stjärnor.

Nu när Kylie var ett namn att räkna med öppnades dörrarna till musikbranschen och i slutet på 1980-talet hade Kylie släppt två stora hits som förutom Australien blev hennes musik populär över hela världen och musikkarriären var ett faktum. I början på 1990 talet var Kylie en av musikvärldens största namn och jämfört med hennes musik på 1980 talet som var mer poppigare så började Kylie att producera mer vuxen och städad typ av dansmusik.

Samtidigt så spelade Kylie in TV-serier och blev nu även erbjuden stora roller i Hollywood. I slutet på 1990-talet var det ganska tyst från Kylie men år 2000 släpper on kanske sitt absolut viktigaste och mest spelade album, Light Years där man hittar hits som exempelvis Spinning Around och många fler. Detta var ett nytt sound för Kylie där musiken var inspirerad av disco och en del funk men som gick hem på dansgolven. Kylie var återigen på toppen av musikvärlden hon fick även äran att sjunga vid OS-avslutningen i Sydney år 2000. 2001 släpper hon sitt andra stora album, Fever där hon samarbetar med Robbie Williams. Succéerna fortsatte och Kylie fick flera viktiga och tunga priser, som exempelvis Grammys.

Kylie turnerade över hela världen och i mars 2005 får hon beskedet om att hon har fått diagnosen bröstcancer och hon ställer in alla uppträdande. Efter flera år så friskförklarade läkarna Kylie. Kylie är fortfarande väldigt aktiv och förutom alla turnéer så släpper hon album efter album. Idag är Kylie en av popvärldens mest respekterade artister och hon har fram till idag sålt mer än 70 miljoner album. Hon har fått flera utmärkelser, bland annat olika Brittiska imperieorden och även en orden från den Franska regeringen för sina bidrag till kulturen. Kylie är fortfarande aktiv och fansen väntar spänt på nästa album.